keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Lehmä syö housutkin päältä

Day 48 - Anjuna

Heräsin yöllä kauheaan migreeniin. Puoli tuntia meni nousta maasta ylös ja nappaamaan keltaisia pillereitä. Aamulla heräsin ensin siihen, kun Anna nousi ylös. Juho heitti Annan guesthouselleen ja itse käytin koirat. Tukka sojotti, minne sojotti. Olin varmaan suhteellisen koomainen näky Juuson liian isot lipokkaat jalassa, tukka pystyssä, silmät sirrissä ja intialainen oloasu päällä. Toivotteli mummo kuitenkin huomenta. Takaisin sänkyyn könyäminen ja nukuin muutaman tunnin lisää. Aamutoimet, Galenos mukaan laukkuun ja kohti rantaa. Oikaistiin toista reittiä rannalle ja oikopolku kulki yhden pihan läpi. Mies pihalla neuvoi meidät rantaan ja yritti kovasti myydä pilveä. Näitä kaupustelijoita on täällä jokaisen kiven alla. Oli matkalla iso kasa lehmiäkin. Yksi niistä yritti kovasti syödä housut päältä. Käytiin aamupalalla rannan lähellä olevassa Shiv Nandi-ravintolassa. Suhteellisen halpa paikka. Cornflakesia ja paahtoleipää. Kovaa vauhtia yritän palauttaa itseäni takaisin vegaaniksi, joka olin ennen Intian reissua. Nyt olen syönyt vain vegeruokaa, mutta maitoa ja voita menee edelleen. Pikkuhiljaa tällä mennään.

Sunset barista otettiin aurinkotuolipaikat ja tilasin koko Intiareissuni parasta chaita. Ja samalla myös halvinta. Iso kuppi maksoi 35Rs. Avasin Galenoksen ja silmäilin ainetta ja energiaa ja luin muutaman luvun. Tänään ei vaan jaksa keskittyä. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja on kuuma! Kävin uimassa meressä. Mietin, millaista oli uida Suomessa meressä. En muista. En todellakaan. Suolavesi kirveltää haavoissa ja hiusten kuivumiseen menee taas viikko, mutta oli se sen arvoista. Rannan hiekka on niin kuumaa, ettei sillä voi enää kävellä. Aivan rannan tuntumassa voi, mutta muuten palaa jalkapohjat. Ja juuri, kun aattelin käyväni ostamassa lipokkaat ja luopuvani "keltaisista" ballerinoistani. Ne ovat aika elämänsä nähneet jo.

Guesthouselle ja siivousoperaatio! Pestiin lattia ja vessa ja roudattiin pöytä sisälle. Saatiin myös mummon pojalta lupa käyttää hänen keittiötään, eli tänään tehdään itse ruokaa! Suunnaksi Oasis ja sain laitettua kuvat nettiin. Sitten pitäisi lähteä ruokaa ostamaan Orchardista, mikä on toinen supermarketti täällä.

Ostettiin kaupasta vihanneksia ja pastaa ja guesthousella viritettiin kaasuliesi ja tehtiin itse ruokaa. Pari kertaa nauratti miettiessä, mitäköhän Evira sanoisi. Linkkari toimi puukkona ja voiveitsenä. Oli jännää pilkkoa sipulit, oliivit ja tomaatit linkkarilla. Kuitenkin tuli yllättävän hyvää ruokaa. Made in India!

Ruoan jälkeen kävin vielä Oxfordista ostamassa limua. Kun tulin kaupasta ulos, oli pihalla kaksi vuohea. Kummatkin tuijottivat minua ja niiden töpöt vipattivat. Rapsuttelin niitä hetkisen aikaa ja puhelin niille, ettei minulla ole mitään syötäväksi kelpaavaa. Sitten havahduin ja aloin nauraa. Sanoin ääneenkin vuohille: "nyt jos joku suomalainen näkisi ja kuulisi, että puhun vuohille!"

Mentiin aikaisin nukkumaan. Huomenna olisi tarkoitus lähteä kohti hippimarkkinoita taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti