maanantai 4. helmikuuta 2013

Pneumonia


Day 33 – Anjuna, Chappora, Vagator

  Nukuin huonosti ja palelin koko yön. Aamulla Arup kyseli, kuinka voin ja sanoi, että minun pitäisi mennä lääkäriin. Niin olin menossakin. Kävin skoballa kaupassa ostamassa mehua ja kun tulin takaisin guesthouselle siivosin hieman. Kun laitoin pyykkejä kuivumaan ulos narulle, tuli ihmeen hyvä fiilis. Näin sen pitää mennä. Aurinko paistoi ja oli lämmin. Ainoa mistä huolehdin oli, että pyykit tulevat narulle.

  Siivoamisen jälkeen alkoi kuume varmaankin taas nousta. Välillä oli mielettömän kuuma ja välillä kylmä. Silloinkin, kun oli kuuma, olin aivan kananlihalla. Luin melkein 100sivua lisää pääsykokeisiin. Nekin olisivat toukokuun lopussa, jos satun pääsemään niihin. Epätoivoista räpeltämistähän se on, mutta täällä on ainakin aikaa lukea! Nukuin ihan pienen hetken ja sitten lähdinkin metsästämään sairaalaa.

  Sairaala löytyikin suht kivuttomasti. Juho ajoi minut skoballa sinne. Hoitajilla oli keskenään hauskaa respassa. Naureskelivat ja sain eteeni rekisteröintilomakkeen. Kun kysyin, mitä tarkoittaa ”next of kin”, hoitajat nauroivat ja osoittivat Juhoa. Juurikin näin. Loppujen lopuksi lääkärille, joka ilmoitti minulla olevan keuhkokuume/-tulehdus. Sain kuudet lääkkeet mukaani, mm. antibiootteja ja astmalääkkeitä. Sitten minut ohjattiin toiseen huoneeseen, missä hengittelin höyrynä jotakin lääkettä aikani. Oli suhteellisen pehmoinen olo, eli enpä tiedä, mitä tuli hengiteltyä. Koko lysti maksoi 1150₨ eli n. 16€. Eipä siis ollut kallista. Ja hinta sisälsi kaikki lääkkeet. Hoitaja vielä huuteli perään: ”oh, your hair is pink!”

  Käväisin Arupin baarilla ilmoittamassa, että olen kunnossa. Arup selitti siitä, kuinka jokaisella on jossain ihminen, joka rakastaa. Sanoi myös, että pitää oppia rakastamaan itseään, jotta voi rakastaa toista niin. Hämmennys. Ja sitten guesthouselle nukkumaan. Jos vaikkapa uni tulisi edes vähän paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti