torstai 21. maaliskuuta 2013

Hassel, hassel!

Day 74 - Chennai

Heräsin automaattisesti klo 8am, mutta käänsin kylkeä ja jatkoin unia. Olin koko yön nukkunut huonosti. Painajaiset ovat palanneet. Great. Puettiin päälle ja maksettiin guesthousemme. Ikävä yllätys oli, että check-out olisi klo 715am ja koneemme lähtee vasta klo 04am. Saadaan kyllä tavarat jättää guesthouselle, mutta mitä teemme koko päivän ja yön? Menen taas samoilla silmillä kaksi vuorokautta.

Juhoa ärsytti sitara ja yritti käydä myymässä sitä musiikkikaupassa, mutta pyysivät tulemaan takaisin neljältä. Siispä lähdettiin käymään syömässä Hotel Firdousessa. Kumpaakin otti niin paljon päähän, ettemme puhuneet juuri lainkaan. Kuinka voikaan kaikki ärsyttää niin paljon.

Otettiin ulkopuolelta riksa Pondybazaarille. Liikenne oli kaoottista. Tai no onhan se aina, mutta nyt se oli vieläkin kaoottisempaa. En olisi voinut uskoa kirjoittavani tätä edes. Autot ja skootterit menevät kaikista ohi, kunhan vain mahtuvat. Hetken mentiin riksalla vastaantulevien kaistalla ja poliisi iski edessämme ajavaa skootterikuskia bambukepillä.

Käveltiin Pondybazaarilla jonkin aikaa ja osteltiin viimeiset tuliaiset. Käytiin kahvilla intialaisessa hieman isommassa kahvilassa, mitä ei tyhminä länkkäreinä osattu käyttää. Jatkettiin matkaa riksalla Expressavenuelle, joka oli valtava ostoskeskus! Kuin Forum keskellä Intiaa. Luettiin paikallisesta lehdestä, että Räikkönen oli voittanut jonkun skaban. Hyvä Räikkönen! Käytiin myös paikallisessa 'Prismassa' ostamassa teetä.

Käveltiin aikamme takaisin guesthouselle päin ja törmättiin kahteen suomalaiseen. Siis suomalaiseen Chennaissa! Kaupungissa, missä olemme nähneet viikon aikana ehkä 3 länkkäriä. Okei myönnetään, että tämä on iso kaupunki, mutta siltikin.

Guesthousella levähdettiin hetki ja lähdettiin käymään optikkoliikkeessä hankkimassa lasit minulle. Törmättiin samoihin suomalaisiin ja luvattiin istua iltaa yhdessä. Optikkoliikkeessä sain lasit, jotka sain hakea kahdeksalta illalla. Juho kävi teetättämässä sitaralle kankaisen laukun ja mentiin pakkaamaan kamat valmiiksi huomista varten.

Puoli kahdeksan aikaan suomalaiset koputtelivat oveemme. Ja lähdimme syömään. Hain optikkoliikkeestä lasini ja käytiin syömässä. Väsymys alkoi painaa, joten kävimme vielä yhdet mehut juomassa vieressä olevassa kiskassa. Nähtiin uusi liikenneonnettomuuskin. Neljä intialaista miestä saman moottoripyörän kyydissä tuli nurkan takaa ja kaatui kyljelleen. Yhden jalka jäi pyörän alle, eikä hän pystynyt astumaan sillä. Hetken mietin jo, pitäisikö olla "taas" hoitaja ja käydä kysymässä tarvitaanko apua, mutta tilanne oli muutenkin niin säätöä, että päätin antaa olla. Niinpä guesthouselle ja unta palloon, mitä ei loppujen lopuksi sitten tullutkaan niin helposti. Päädyttiin katsomaan intia-tvstä wild things 2. Näin viimeinen virallinen ilta Chennaissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti