sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Rapuja!

Eilen illalla oltiin istumassa iltaa Avalon Sunsetissa. Paikassa on kiva olla aikaa viettämässä iltaisin. Penkkeinä on matalat vähän sohvantyyppiset ja niiden keskellä sitten pöytä. Paikkaan myös tuulee mukavasti aika-ajoin. Ainoa kunnon miinuspuoli on hyttyset. Niitä on tuolla vaikka muille jakaa. Kyllä olisi sammakoille tarvetta nyt! (ja onhan siellä niitä isoja rottia ja liskoja katto täynnä, mutta noihin on jo tottunut.) Tilattiin Juuson kanssa valkkaripullo ja tarjoilija avatessaan pulloa murusti puolet korkista sekaan. Siinäpä sitten kaadettiin viiniä laseihin peukalo pullon suulla! Eikä ollut kovin ihmeellistä viiniä. Tuli tosin paremmaksi, sitä mukaa kun joi.

Aamulla suunnattiin taas vaihteeksi Oasikseen syömään ja sieltä sitten guesthouselle takaisin. Kerrottiin omistajalle, että suihkumme meni rikki. Täällä on siis joko kylmä tai lämmin suihku. Jos haluaa lämpimän suihkun, pitää laittaa vähän niinkuin valokatkaisin päälle, joka lämmittää veden sähkösysteemillä. Suihkuun siis menee pistokkeesta sähköjohdot, jotka on vedetty sähkäteipillä kiinni, eri terveellistä. Noh, kuitenkin tuossa yksi ilta Juuso meni suihkuun ja liitos alkoi kipinöidä ja tämän jälkeen olikin johdot ja seinä mustat! Eipä enää tullut lämmintä vettä. Ei tosin edes kokeiltu. Rouvan poika tuli korjaamaan suihkua ja höpisi jotain baccardista. Sanoin Juusolle, että aikookohan mies nyt alkaa dokaamaan, johon kyseinen mies vastasi: "ul baila, ul baila!" kovasti yritti vielä selittää, mitä tarkoitti, mutta mysteeriksi tuo jäi. Mies nappasi kuitenkin johdon mukaansa ja sanoi korjaavansa sen siihen mennessä, kun me tulemme takaisin. Ja me lähdimme rannalle.

Otettiin aurinkoa muutama tunti ja kävin taas uimassa. Meressä on jotain kiehtovaa. Voisin vain seistä monta tuntia merelle päin vyötäröä asti vedessä ja tuijottaa sitä. Aina kun tulee aalto, voi hieman hypähtää ja vesi kantaa puoli metriä takaisin päin. Tuntuu melkein siltä, kuin hyppäisi unessa jonnekin pitkälle. Todella vapauttavaa. Tämän jälkeen lähdettiin seikkailemaan laavakiville. Otettiin kuvia ravuista, pikkukaloista, simpukoista ja merimakkaroista! Kiehtovia otuksia kieltämättä. Pitäisi vielä tietää polttaako ne samalla tavalla kuin meduusat? Ei uskalla kättä kauhean lähelle tunkea.

Huomasin hieman palaneeni reidestä ja rinnoista ja ehkä vähän nenästäkin, mutta hyvällä aftersunilla siitäkin pääsee nopeasti eroon. Ja ainakin voin sanoa ruskettuneeni.

Nyt olisi tarkoitus käydä syömässä ja sitten mennään Helenan luokse iltaa istumaan! Huomenna jälleen kohti masentavaa Panajia hoitamaan viisumia ja hankkimaan uusi muistikampa koneeseen, että saisin sen toimimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti