lauantai 19. tammikuuta 2013

Too many days in one note


Day 16, 17 & 18 - Anjuna, Calangute, Baga, Mapusa, Vagator

  Day 16
  Aamulla tie vei taas Om Cafeeseen syömään. Ruoka sellä on ihan tajuttoman hyvää! Tarkoitus oli lähteä etsimään hiustenpidennyksiä Bagasta, mutta loppujen lopuksi kun sinne päästiin, ei yksikään kampaamo tiennyt, mistä niitä saisi. Bagassa oli Nokia Festivaalit. Kai täällä lanseerataan nyt Lumia. Oli jotenkin hämmentävää nähdä jotakin niinkin suomalaista täällä ihan toisella puolella maapalloa! Käveltiin Bagasta Calanguteen. Matkan varrella oli pieniä kojuja ja kauppoja mielin määrin! Nyt siis tietää jotain tarvitsevansa voi saman tien suunnata Calanguteen. Käveltiin rannalle asti ja se oli suhteellisen iso järkytys. Olihan ranta iso ja hiekka oli valkoista, mutta se turistien paljous! Heitin kengät pois ja käveltiin rannan päästä päähän. Tuntui, kun olisi kävellyt tulikuumilla perunajauhoilla. Koko ajan joku tuli repimään hihasta rantabaariin päin, eikä auttanut vaikka kuinka kielsi. Loppujen lopuksi piti vain kävellä tylysti pois. Rannalla oli myös iso karvainen koira, joka tökki kuonollaan jalkapalloa haukkuen samalla. Kaiketi kulkukoira, kun sillä ei pantaa näkynyt. Sinällään harmitti, sillä ranta olisi ollut kivempi uimisen kannalta kuin tuo omamme, mutta tämä ranta on ainakin turistiton.

  Illalla oltiin aika väsyneitä koko päivän kävelystä ja käytiinkin vain syömässä ja itse värjäytin hiukseni takaisin kirkuvan punaisiksi! Sunnuntaina tuleekin taas locksit päähän ja sitten olen taas hippi!

Calangute beach 


Day 17
  Ajateltiin aamulla, että päivästä tulisi ihan vain rantapäivä, mutta päädyttiinkin lähteä katsomaan Mapusan perjantaimarkkinoita. Ajeltiin siis riksalla Mapusaan ja kierreltiin torilla. Eipä sen ihmeellisempi tori, kuin mikään muukaan ja kyllästyttiinkin aika nopeasti. Kalakojujen lähellä haju oli niin järkyttävä! Muuta sanottavaa Mapusasta ei oikeastaan olekaan. Aika samaa tasoa Panajin kanssa.

  Kun tultiin Mapusasta, mentiin rannalle ottamaan aurinkoa loppupäiväksi. Kävelin rannan päästä päähän ja nautin tuulesta, (mikä sinä päivänä oli kova), ja auringosta. Tein paljon havaintoja. Ensinnäkin, jos haluaa nostaa itsetuntoa, kannattaa lähteä Goalle! Täällä kuulee joka paikasta: ”Nice hair!” ”You look awesome!” ”You’re so beautiful!” Intialaiset miehet, no words. Toiseksi, rannalla ei kannata kävellä ilman kenkiä. Tai ainakin kannattaa katsoa, mihin astuu. Ihmisillä on paha tapa rikkoa lasipulloja kallioon. Kolmanneksi, rannan biletysmestat eivät näytä enää niin biletysmestoilta päivällä. Jännä juttu!

  Illalla käytiin syömässä vielä Om Cafessa ja siitä menin Juhon kanssa drinkeille rantabaariin. Sitten olikin aika jo painaa pää tyynyyn. Aamulla kun olisi aikainen herätys.



Day 18
  Herätyskello soi klo 0630 ja aamutoimien jälkeen otimme riksan Vagatoriin. Kaikkialla oli hiljaista, Anjuna ei vielä ollut selvästi herännyt. Vagatorissa törmäsimme pieneen kulkukoiraan, mikä oikein tunki siliteltäväksi ja nuoli kasvot märäksi. Rakastuin. Aivan ihana koira, (ristin sen btw Cutieksi!) Odoteltiin taksia ja päästiin vihdoin oikean kyytiin. Se heitti meidät Bagaan asti ja Bagassa vaihdettiin taksi bussiin. Bussi olikin täynnä turisteja; brittejä, venäläisiä ja intialaisia. Bussilla matkattiin veden äärelle ja hypättiin veneeseen, jossa luki kyljessä: ”Jesus never fails!” Aamuisessa udussa ei ollut mitenkään erityisen lämmin ja kylmä tuuli sai ainakin minut palelemaan. Aikamme ajeltuamme veneellä, pysähdyimme paikallemme snorklaamaan. Itseäni ei snorklaus innostanut, mutta hyppäsin kuitenkin veteen uimaan. Vedessä olikin paljon lämpimämpää. Uiskentelimme hetken ja tämän jälkeen sain siiman, jonka päässä oli koukku ja syötti ja yritin epätoivoisesti kalastaa. Vieressä oleva venäläinen veti veneeseen pienen hain, jonka kohtaloa en edes halua tietää. Ainakin opas yritti kiskoa koukkua 10min raukkaparan suusta ja hai kiersi turistilta turistille kädessä valokuvattavana. Mikäköhän hippi minusta on ihan oikeasti tullut?! Itse ongin valaan, (ainakin näin haluan uskoa, sillä koukku oli pitkään jossakin kiinni ja kun Juuso viimein sai sen irti, oli vain siima jäljellä.)




  Vene vei meidät syrjäiselle hiekkarannalle. Rantaan pääsy oli iso ongelma, sillä aallot olivat niin korkealla! Kastuin läpimäräksi, kun aallot löivät kerta toisensa jälkeen veneeseen. Porukkaa hyppäsi rantaan kiskomaan veneen sinne ja sitten oltiinkin rantauduttu, vaikkakaan ei niin kuivana. Levitettiin pyyhe rannalle ja syötiin riisiä, kanaa ja kalaa. Aurinko paistoi ja oli lämmin! Käytiin meressä vielä uudestaan tukehtumassa muutamaan aaltoon ja otettiin hetki aurinkoa. Ja sitten takaisin veneeseen kastumaan aaltoihin.

  Takaisin tullessa pysähdyttiin muutaman kerran katsomaan delfiinejä, joita hyppikin suhteellisen monta. Nähtiin myös Goan vankila, missä tällä hetkellä on kuulemma 250vankia. Niin intialaisia, venäläisiä kuin muitakin kansalaisia. Suurimmaksi osaksi huumeista kiinni jääneitä. Sitten vene maihin ja bussilla Bagaan, josta taksi nappasi meidät kuljettaen Anjunaan. Käytiin kaupassa ostamassa ”välipalaa” ja suihkuun guesthouseen! Nyt ei illaksi olekaan juurikaan suunnitelmaa. Ehkäpä taas syömään jonnekin ja sitten voisi vain oleskella. Huomenna locksit! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti